Heminredning
Idag hakar vi på trenden med heminredning. Det finns oändligt många som bloggar om just detta och tidningar med design och heminredning säljer bra. Intresset för tips och idéer för hemmet är tydligen omättligt. Så här kommer vårt bidrag:
Den lilla skogskojan ligger avskilt ute i vildmarken. Här kan du följa naturens växlingar, höra fågelsång och få besök av skogens alla djur. Ved till kaminen hämtas direkt på plats, och vatten finns i den närbelägna bäcken.
Utsidan av kojan har målats med tjära, vilket ger ett rustikt intryck och är i stort sett underhållsfritt. Till och med doften tilltalar många. Taket ska få en beläggning av torv och yttertrappan ska så småningom yxas till ur en kraftig timmerstock.
Inuti målas tak och väggar för att ge ett ljust och luftigt intryck. Golvet har brunmönstrad linoleummatta och sittbänkarna kommer även de att målas i en brun nyans.
De två inredarna har förkastat förslaget om rosa plysch och spetsgardiner. Istället blir det ett rustikt fällbord och praktiska hyllor för de saker som bör finnas tillhands i en vildmarksmiljö. Vi återkommer med bilder av detta i ett senare inlägg.     

Kommentarer
Postat av: Ernst

Man känner riktigt hur materialen gifter sig med varandra... tänk att tassa ut barfota på detta linoleumgolv och sen komma rakt ut i naturen med sina stenar och sitt barrtäckta "golv" Jag blir alldeles lyrisk. Kan komma upp och laga lite norrländsk mat som passar bra i en skogshuggarmiljö... Lycka till med renoveringen... jag kommer att följa blogginläggen och se hur det fortskrider... Ernst

2009-10-11 @ 11:17:43
Postat av: Morzan

Du är hjärtligt välkommen, till och med att göra ett inslag i TV. Vi kan bjuda på renskav med tallbarrssås och lingonparfait. Råvarorna finns ju på nära håll.

2009-10-11 @ 11:33:26
Postat av: Tina

Jag kommer också gärna upp till Norrland med mitt Cookalong. Skogshuggarkäk kan jag minsann fixa. Det är väl stekt saltfläsk och palt?

2009-10-11 @ 14:12:37
Postat av: Gunilla

Jag nöjer mig med att säga: så kul! Vart slags inredning har sin tjusning!

2009-10-11 @ 20:58:50
URL: http://husbyggarens.webbsida.com
Postat av: Crazy Chief

Ooh no!, WTF, is that bastard Ernst and that bitch Tina taking my chance of making a jolly good Swedish wildlife show - a cooking program in a calm enviroment, but in the "Hells Kitchen" spirit, if you you are accuainted with that show.We have planning this for a couple of months since this blog has been detectected by BBC as a blog to keep our eyes on, i want you to call our production team at the follwing number: 0019229 4466 0098.More info at:

http://www.fox.com/hellskitchen/Best regardsGordon Ramsay

2009-10-17 @ 21:30:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0