Halloween-middag


I helgen ska vi laga Halloween-middag med hjälp av ovanstående manick - en Beer Can Chicken Roaster - specialimporterad från Californien. Kanske finns den i Sverige ockå, även om vi inte har sett någon.
Man placerar alltså en liten burk öl (eller någon annan dryck man gillar) i den runda ringen i mitten. Sedan trär man kycklingen över burken.
Placerar sedan allt i en form som tål grillvärme. Potatis och grönsaker kan med fördel tillagas i samma form. Enligt förpackningens rekommendationer ska kycklingen grillas på inte allför het grill och tiden kan då röra sig om en eller två timmar. (Gäller antagligen amerikansk storlek på fågeln)
 
Vi hade tur och fick tag i två färska majskycklingar på Coop. Det ska bli spännande se om vi kan få den här rätten lika saftig och läcker som sonens var. Lovar att vi ska ge besked senare.

Kommentarer
Postat av: EVA

Mmmm lät spännande ! Du får rapportera...



Ha en härlig Halloweenhelg !



***

Grannfrun på andra sidan ån :)

2009-10-30 @ 16:30:19
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se/
Postat av: Gunilla

Låter spännande! Speciellt att det är ÖL man använder - en annars sorgligt bortglömd ingrediens i mat. Vi får väl en recension senare? (Kör ni på utegrillen eller i ugn?)

2009-10-30 @ 22:41:25
URL: http://husbyggarens.webbsida.com
Postat av: Anna

Åh vad smarrigt det låter, du måste rapportera hur det blev senare.

2009-11-01 @ 09:32:54
URL: http://www.annaochronja.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0