Djur på recept

  
Chefredaktören för tidskriften Apoteket, Åsa Nord, tycker att läkarna gör rätt i att skriva ut motion som en form av medicinering. Men hon anser att de också borde få skriva ut djur på recept, eller åtminstone djurkontakt. Ingen dum tanke alls. Det är nämligen vetenskapligt bevisat att folk som har husdjur i regel mår bättre och lever längre.
- I USA, Storbritannien och Frankrike har man nått längre än Sverige när det gäller att använda sig av sällskapsdjur inom vård,omsorg, skola och kriminalvård, skriver hon.
- För hälsa och välbefinnande: Lägg huvudet mot en varm mule 2 ggr perdag eller kela med katt eller hund minst 15 minuter morgon och kväll, föreslår Åsa Nord som åtgärd.
De 33 % av Sveriges befolkning som har egna husdjur vet att sånt är bra för dem. Och hela 78 % av riksdagsledamöterna tycker att människor som flyttar till äldreboende ska ha rätt att ta med sig sin egen katt eller hund. Problemet med allergier är förstås ett stort hinder för detta. Och jag är inte så säker på att en guldfisk kan fungera lika bra, även om det är rätt mysigt se hur våra små guldfiskyngel redan har lärt sig att tigga mat.

Kommentarer
Postat av: Birgitta o Bosse

Vi har var sin hund och mår jättebra,

Så det där tror vi på.

2009-11-05 @ 13:57:30
Postat av: Börje i Bäzika

jag var och "vallade" hustrun på stan i går och i en affär hade dom en guldfisk som simmade omkring i ett litet akvarium och döm om min förvåning men den fisken var verkligen sällsaplig av sig! när man kom med fingret vid vattenytan så kom han och ville att man skulle klia honom vid munnen och huvudet, efter en stund låg han på mage så man kunde klia den där också! Affärs innehavaren hävdade bestämmt att han var sällskaplig av sig, tidigare hade han en kopis som dött och tydde sig till mäniskor, han hade ett namn som man pratade om då kom han direkt!

Så att skaffa den guldfisk ni alla allergiker!

2009-11-05 @ 15:09:25
Postat av: Gunilla

Absolut!

hälsar Gunilla, matte till två katter

(Inga nya hundar på gång hos er??)

2009-11-05 @ 19:21:07
URL: http://husbyggarens.webbsida.com
Postat av: Morzan

Själva har vi delad vårdnad om en mycket charmig och fin hund, modell större. Han bor med oss medan husse och matte jobbar eller gör något annat roligt :-)

2009-11-05 @ 19:36:21
Postat av: Syrran Christina

får man önska så önskar jag mig en häst :-)

2009-11-05 @ 19:42:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0