Gourmet dinner

Kvällen innan vi gav oss iväg på campingtur blev vi bjudna på en upplevelse utöver det vanliga. Vi blev skjutsade till Restaurang Bryggargatan i Piteå. Där väntade en middag som blev en otrolig njutning för alla sinnen.


Den inleddes med mousserande vitt vin i baren.



Sedan väntade restaurangen med en saltfisk- och rödingkombination och gröna ärtor.


Det följdes av gravat renkött med persiljerotspuré och tranbärsgelé.

och rökt abborre med mandelpotatisterrinne och tomatchutney. Varje rätt är ett konstverk. Både till utseende och smak.

Lammkombinationen, av ekologiskt lamm från Sammelsgården i Sjulsmark, serveras med sötpotatis och rosmarinsås. Lamm är en av mina favoriter och så missar jag att fotografera själva upplägget. Alltför imponerad av servicen kanske!

Men kycklingrullen med majskompott och mandelpotatiskräm med tryffel hann jag få med. Tror inte att jag någonsin har ätit godare kyckling och potatismos.


Den skandinaviska osttallriken med Bryggargatans tillbehör var förstås utsökt, och nu började vi bli ordentligt mätta.


Tyvärr kom inte den mest spektakulära och oväntade kombinationen, Hjortronglaserad Pitepalt, vaniljglass och hjortronmüsli, alls med på bild!
Det måste ha berott på att fotografen var så tagen av allt det goda som serverades. För inte blev väl kameran stående på grund av alla särskilt utvalda viner eller det trevliga sällskapet? 
 


Kommentarer
Postat av: Birgitta o Bosse

Det ser sååå läckert ut på tallrikarna en "fröjd "för ögat.och en perfekt guidning om vinerna ni drack. Det kan inte bli bättre

2009-05-18 @ 10:17:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0