Typiskt manligt

 
(Why didnt male like bying new clothes?)
Har de flesta karlar en medfödd olust inför nya kläder?  Ja, kanske inte kläderna i sig, men enbart tanken på att behöva gå in på en herrekipering verkar framkalla någon sorts ångest hos dem. Att sen hitta något i butiken och prova framför en spegel ska helst vara gjort på fem röda sekunder. Nu blev det en kavaj, skjorta och slips på ny rekordtid. Det finns inte mycket tid över för alternativ eller eftertanke. Hittar mannen ett par byxor som passar kan det också bli flera par på samma gång för att slippa handla igen på ett tag.  Är det någon som känner igen sig?
I den butik vi besökte idag fanns flera "ditkommenderade" herrar, några med vidhängande hustru som smakråd och pådrivare. De flesta kunder var medelålders eller äldre. De yngre killarna väljer kanske en annan typ av affär. Men frågan kvarstår, föds det manliga släktet med en anti-shopping-gen eller är det en förvärvad fobi?  


Kommentarer
Postat av: Birgitta

Jag gav min man ett present-kort från en herrekipering när han fyllde år. På så sätt blev han "tvungen" att gå dit och handla Men det tog mot som vanligt Han tyckte att en kavaj som var minst 12 år skulle duga.....

2009-05-10 @ 15:25:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0