Larm


Är de nyfödda barnen larmade också hos oss i Sverige? På Mission Hospital har varje baby en larmanordning kring benet. Om någon av dem kommer för nära dörren från avdelningen låses den automatiskt, trapporna och ytterdörrarna spärras och larmet går. Sonhustrun avrådde mig bestämt från att testa om det fungerade.   
För att komma in på avdelningen måste man också via en "porttelefon" och videokamera uppge vem man ska besöka innan dörren öppnas av vakthavande personal. Jag måste erkänna att det känns lite ovant med allt detta säkerhetstänk.
Blöjan är också larmad! Den gula randen du ser blir nämligen blå när blöjan är så våt att det är dags att byta. Bra tänkt, eller hur?

Kommentarer
Postat av: Christina och Ulf

... på 10 år till så har vi nog larm på bäbbarna även i gamla Svedala, var så säker :-)- Sådana blöjor tror jag inte finns här hemma, men min gissning väger inte SÅ tungt, jag är ju inte alltför uppdaterad på blöjfronten även om vi har en drös med barnbarn :-) - De är ju för söta de små liven och är runda och knubbiga trots den något tidiga leveransen :-)- Passa på att "snosa" in den goda babydoften, den är värd att lagra i nåt speciellt fack i doftminnet... Ha det bäst och hälsa maken och trebarnsfamiljen...

2009-03-01 @ 10:59:17
Postat av: Börje i Bäzika

Bra tänkt, men man borde även ha det på "gamlingar" över 60 år!

Bara så att man vet var dom är!

Hälsa alla från oss, här -13 grader!

2009-03-01 @ 17:08:42
Postat av: Greger o Maria

Nej fy tusan, får vi hoppas att det INTE blir så i Sverige också, med babylarm alltså, eller att varje förlpssning ska kosta såna enorma summor i vid en förlpssning som det gör i USA, 4 doktorer och flera barnmorskor???? Här är det 1 barnmorska och en ambulans redo ifall nåt går snett..... i så fall är dom i Sunderbyn där det finns jourhavande inom 40 minuter....

pussa på dom från mig och snusa in godoften, den är verkligen speciell...

Maria, Gregers

2009-03-01 @ 17:09:01
Postat av: Börje

Tänk hur man blir när man får barnbarn, livet stannar som av på något sätt!

2009-03-01 @ 17:11:08
Postat av: Gunilla

Stjäls det verkligen bäbisar? Så många att man måste ha larm?? Det är ju inte klokt... Men det där med kissindikator på blöjan var rätt smart, faktiskt!

Må väl i solen!

2009-03-01 @ 17:50:35
URL: http://husbyggarens.webbsida.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0