Isolering

Läkarbesöket visade att treåringen drabbatsav RSV, ett virus som ger förkylningssymptom. Väldigt vanligt så här års och inte särskilt allvarligt. Inte för henne eller oss vuxna, Men för de nyfödda tvillingarna kan det bli farligt. På nätet hittar vi detta ur en medicinsk uppsats:

Respiratory syncytial virus (RSV) är ett mycket vanligt virus som orsakar lindriga förkylningssymtom hos vuxna och äldre friska barn. Det kan dock orsaka allvarliga andningssvårigheter hos spädbarn, särskilt de som är födda för tidigt.

Därför är nu tvillingarna isolerade i föräldrarnas sovrum på övre våningen till dess treåringens symptom är borta. Det kan ta en vecka - eller flera...
Att skicka bort den nyblivna storasystern var inte en lösning som föräldrarna kunde tänka sig. Risken finns ju att hon känner sig undanskuffad för de nya barnens skull. Vi finns ju här och kan ägna oss mer eller mindre helt åt henne.

Kommentarer
Postat av: Christina

Hej det var ju det Elias fick som nyfödd, han blev smittade redan på BB. Dagen efter de kommit hem andades han jätterossligt och stånkigt. De åkte till SY och blev inlagda. Han fick ligga i en sorts kuvös för att kunna "andas in" ett nytt sorts läkemedel som just kommit då...- Hoppas verkligen att de små klarar sig utan att bli smittade. Vi håller tummarna...

2009-03-04 @ 07:56:40
Postat av: börje i Bäzika

ja det är bara att kämpa på och hålla tummarna!

Må väl och hälsa!

2009-03-04 @ 13:47:43
Postat av: Gunilla

Så klokt att inte skicka bort storasyster! Det är svårt nog att bli "degraderad"... Ni vuxna som rör er mellan våningarna får vara extra hygieniska så går det säkert bra!

Ha det gott! Ska kolla in ditt manus!!

2009-03-04 @ 19:52:46
URL: http://husbyggarens.webbsida.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0