Entusiasm

I morgon börjar Danika skolan igen. Hon ska ha med sig pitepalt till lunch och det ska bli intressant att se vad fröknarna kallar den. Alla barn har lunchlådor och personalen antecknar vad de innehåller och hur mycket barnet äter av det.
Det är förresten ett väldigt antecknande. Om barnen går på toaletten eller gör på sig, om de sover under vilopausen och hur länge, vad man har jobbat med under dagen, vilka sånger de lärt sig osv. Planeringen är tryckt i förväg, men resten fylls i under dagen. Phu, vilket jobb med cirka 20 ungar att hålla reda på.
Tillbaka till palten. Danika är nog den största entusiasten här. Hon var först till bordet och ropade - Matdags matdags, för att få alla att komma snabbt. Sedan satte hon i sig nästan en hel palt i ett nafs. Inte undra på att hon höll på att somna i soffan. Fast det drabbade förstås flera familjemedlemmar. Inte ens hockeymatchen mellan Anaheim Ducks och Minnesota kunde hålla alla vakna. 
Månntro tvillingarna får ta del av denna nationalrätt via modersmjölken? Deras gener bör ju vara förprogrammerade för att älska palt.


Kommentarer
Postat av: börje i Bäzika

man funderar om hur värden skulle se ut om inte Pite palten var uppfunnen!

Kanske ändå att det skulle finnas liv på jorden ändå!

Hälsa alla och ge dom stekt palt i mjölk som omväxling!

2009-03-09 @ 12:28:29
Postat av: Gunilla

Palt är ju världens godaste - och fulaste! - mat, så det är väl inte så konstigt att alla får paltschwimen... Har ni lingonsylt också?

2009-03-09 @ 15:26:55
URL: http://husbyggarens.webbsida.com
Postat av: Moster H

Japp. Lingonsylt från IKEA och riktigt smör. Men mjölken smakar mystiskt. Den är enprocentig och har väldigt lång hållbarhet. Vi dricker hellre vatten ;-)

2009-03-09 @ 17:35:35
URL: http://morzansochfarzans.blogg.se.se
Postat av: Morzan

Förra kommentaren var insänd av Morzan - inte moster

2009-03-09 @ 17:37:12
Postat av: Micke

Stekt fläsk då ?

2009-03-09 @ 20:48:20
Postat av: Morzan igen

inte stekt fläsk, men ordentligt med rimsaltat fläsk inuti

2009-03-09 @ 22:49:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0