Regnväder

En avlägset bekant har myntat uttrycket: ett duggregn är syrerikt och bra. Och vi håller med, det är bra, inte minst för den nyplanterade köksträdgården och potatisen. Men faktiskt också bra för inomhusaktiviteter. Så idag ska det vankas pitepalt till middag. Måste passa på innan fjolårets potatis blir för mjuk, till midsommar är det färskpotatisen som gäller. Och nypotatis duger inte till palt, vet inte varför, kanske har det med halten av stärkelse att göra.
Palt räknas förstås inte som GI-mat, passar inte in i Fettdieten och går inte använda till Tallriksmodellen (om man är en äkta pitebo), men det är så himla gott att lite bukfett och paltschwimen är bieffekter man får ta. Undrar om inte läkarna brukar rekommendera en liten middagsslummer, bra för lilla hjärtat har jag hört ;-) Och regnvädret inbjuder ju också till det.

Kommentarer
Postat av: Maria, Gregers

Nä, färskpärron jär för blöut för å järra palten opa.

men i trou han räknes del bra GI-maten ändå, kouke päron ha ju lågt GI och stejk du opp en dan ättot då val ju hä lågt vä GI inni n. å viel middan oppa palten hä jär väl ändå bäste.

kraaaaam

Maria, en Gregers

2009-06-14 @ 21:41:24
Postat av: Gunilla

Jag ser lite längre ner i bloggen att ni sörjt för kommande års paltkok... ;-) Smaklig måltid!

2009-06-15 @ 17:37:15
URL: http://husbyggarens.webbsida.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0