Turista

Vad visar man upp av vår hembygd när det kommer gäster ända nerifrån Skåneslätten? Tänk om de förväntar sig något liknande med Jägarna och Pistvakt! Nej, det där var ett dåligt skämt. Men skogarna, bergen, älvarna och midnattssolen vill vi förstås att de ska få se. Fast de ljusa sommarnätterna brukar ställa till med problem. Sömnproblem. De flesta "sörlänningar" har svårt att tro att det är natt när solen fortfarande är uppe. 
Man blir lätt hemmablind för allt det fina vi har omkring oss, men kommer det gäster får man tänka till. Bli turist i sitt eget område och fundera ut vad som skulle kunna locka någon som sällan varit norr om Stockholm. Kyrkstan i Öjebyn, Svensbylijda, Högberget i Jävre, Storforsen. Ja, det finns en hel del go´bitar. Stannar gästerna längre kan en båttur ut i skärgården vara intressant, en dag på Fiskecampen i Jävrebodarna och en vandring efter Eliasleden i Svensbyn likaså. Har man tur arrangeras en marknad eller en bondauktion någonstans i närheten. Sånt brukar vara kul, även om det finns liknande saker i gästernas närområde.
Sådärja, nu är dom här, det är dags att ge sig ut på äventyr!

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Garveriet i Böle. Och kanske något modernt och kulturellt i stil med Studio Acusticum?

2009-06-05 @ 18:39:30
URL: http://husbyggarens.webbsida.com
Postat av: Morzan

Tack för tipsen Gunilla. Jag tänkte faktiskt på garveriet, men hade för mig att det är stängt. Att Sandlunds satsar enbart på exclusiva varor numera. Acusticum ska vi kolla upp, kanske man kan komma på studiebesök på dagtid t ex.

2009-06-05 @ 19:23:49
Postat av: börje i SofieRo

Ni kan alltid komma på kaffe och ett besök i SofieRo om ni kör förbi!

2009-06-05 @ 20:02:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0