Nyttigheter


Den här drinken ingår i det nya årets hälsosammare livsföring. Visst ser den nyttig ut? Sedan vi ätit upp julens pastejer och syltor, skinkor, korvar och andra feta frestelser fanns ett par skålar med olika frukter kvar. De började alla se något bedagade ut och hamnade därför i pressen. Inte i Aftonbladet och Expressen utan i frukt- och grönsakspressen. (Eller heter det råsaftscentrifugen?)
Några apelsiner, clementiner, blodapelsiner, vindruvor, kivi, psyalis och ett rött juläpple maldes ner och vips hade vi en hel liter vacker råsaft. Eftersom mycket av fruktköttet kom med blandade vi råsaften med Sprite - alltså läsken Sprite - inte sprit. Det går säkert bra att använda annat också. Själva ska vi nog testa med Jock tranbär nästa gång. Observera förresten att det inte är en larv som kryper upp ur glaset! Det är faktiskt en skiva lime, tänkt som tjusig dekoration!

Kommentarer
Postat av: Maria, Gregers

Heja, vad ni är kloka men låt mig föreslå att ni blandar med ett källvatten med nån smak eller varför inte med bara vanligt vatten till önskad konsistens, då blir ni riktigt nyttiga, om ni blandar med vanligt kallt kranvatten alltså, miljövänligt också. och alla fibrerna sen....

kraaaaaam

Maria, Gregers

2009-01-04 @ 09:55:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0