Hårresande


För ett tag sedan gick det en engelsk dokumentärserie i TV om tvillingar, trillingar och fyrlingar. Man fick följa deras utveckling från befruktat ägg och fram till och med födseln. Filmen var skickligt gjord och väldigt  intressant och upplysande. Särskilt för oss. (Bilden är från reklamen om programmet)
Vi har just fått besked om att "våra" blivande tvillingar i USA, som nu är i 30:e veckan, ser ut att må bra. Läkarna kunde till och med berätta att den lilla tjejen har massor av hår.
- No wonder my stomach is itchy or is that an old wives' tale, skriver den blivande tvillingmamman. (Fritt översatt: -Inte konstigt då att min mage kliar, eller är sånt bara en skröna).
Undrar just hur mamman i Los Angeles, som nyss fått åttlingar, har känt sig under graviditeten? Tänk bara, att bära omkring på 6 pojkar och 2 flickor på en och samma gång! Vilken cirkus det måste ha varit när nån av dem kände för att röra på sig. Och det lär nog bli livligt många gånger framöver i den familjen.
Att få så många barn är extremt ovanligt. I USA är det andra gången det sker. Enligt Los Angeles Times föddes överlevande åttlingar (octuplets) i Texas, men ett av barnen dog en vecka efter födseln. De övriga sju lever och har nyligen firat sina tioårsdagar. 
På något sätt känns tvillingar helt plötsligt väldigt lättsamt ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0