Send us cooler days- May God send us some rain and cooler days, skriver min vän Jackie angående hettan och de jättebränder som härjar i södra delen av Australien. De har inte själva drabbats av elden, än så länge, men för många är det en ofattbar katastrof.
Dödssiffran har stigit till 170, många människor har blivit innebrända när de stannat kvar för att försöka rädda sitt hus, eller när de försökt fly i sista stund. Andra är mycket svårt skadade och många har man ännu inte hittat. Du kan läsa mer om bränderna i våra egna tidningar, höra på radio eller se på TV-nyheterna. Vad Jackie också skriver om, och som jag inte hört något om i våra medier, är att vid de pågående översvämningarna uppe i de norra delarna av Australien finns ofta stora krokodiler i vattnet.
- The floods are horrific and crocodiles are common as they come in with the water and a 5 year old was taken by one the other day, berättar hon. 
En femåring ska alltså ha blivit offer för krokodilerna. Vilken hemsk situation! Vi som bor här kan verkligen skatta oss lyckliga. Även om det blir en översvämning är väl det "bitskaste" vi har en eller annan gammelgädda. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0