Kottarna i skogen

Ett gott skratt förlänger livet, sägs det. Om det stämmer har de sextio pitebor som i går besökte Kottarna i Bjurå fått en hel del extra tid, inte bara från de timmar då revykonsten blommade utan även från själva bussresan.
Har du inte hört talas om Kottarna? Då kommer här en liten förklaring hämtad från NSD:
"Kottarna är en förening som verkar i området som innehåller byarna Bjurå, Ängesträsk, Forsnäs och Mjöträsk. De fyra byarna har en befolkning på sammanlagt cirka 200 personer, men trots det går revyn för fulla hus. Själva teaterlokalen måste vara en av länets mysigaste med sina mjuka fåtöljer och en vedeldad kamin för uppvärmning. ...
Det kändes som om man förflyttats till 50-talet, till en biograf som kunnat ligga i Gråträsk eller någon annan plats mitt i skogen. Hembakat fika och varmkorv fanns att köpa, publiken minglade i väntan på föreställningen och stämningen var väldigt gemytlig. 
Revyn  i Bjurå firar i sitt femtonårsjubileum och till vår stora överraskning presenterades föreställningen av en radiokändis, nämligen programledaren Lena Callne på P4 Norrbotten. En tuff och pratglad tjej som inte är rädd för att anta utmaningar.
Revygänget bestod av tio personer som verkligen gav järnet och fick oss alla att vrida oss av skratt. Tänk viken insats dessa revyamatörer på olika håll gör för folkhälsan! Som de bjuder på sig själva borde de få bidrag från Försäkringskassan.
Bussresan förgylldes inte bara av en supergod lunchbuffé på Örnvik utan också av passagerarnas historier, sånger och glada skämt. Det var bland annat Aili, Bettan och deras kompisar som såg till att det inte blev långtråkigt en enda minut. Bussresan till Kottarnas teater i skogarna kring Niemisel ville många göra till en tradition. Vi kommer då definitivt att haka på i så fall.  
  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0