Skärgårdsfest och loppis


( The Archipelago feast in Piteå)
Det är inte ofta man får chansen att se ett riktigt piratskepp. Såna finns mest på film eller pratas om i nyhetssändningar då de kapat andra skepp för att få ut stora lösensummor. Men piraterna som fanns vid Södra Hamnen var av den snälla sorten så folk fick åka med på en tur för en mindre summa pengar.   


På kajen kunde man göra andra affärer. T ex köpa fisk, sikrom, böcker eller slöjdalster. Eller titta på båtmuseet och hur Roland Hedlund med motorsågens hjälp skulpterade fram en vacker trä-sjöjungfru.

Det bjöds också på dansuppvisningar. Den ryska gruppen på bilden, och dansare från Piteå, visade upp sina färdigheter och samlade stor publik.


På andra sidan stan vimlade det också av folk. Förutom den sedvanliga lördagsloppisen var det utställningen av veteranbilar och motorcyklar som drog. Tyvärr ger inte bilden full rättvisa åt det westerninspirerade fordonet i förgrunden. Det fanns massor av kul detaljer både på cykeln och släpet som var utformat som en prärievagn.


Detaljer från motorcykeln på en bild lånad av C L

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Ja nog har det varit mycket på stan idag, dessutom har vi haft en fotbolls-cup också att bevaka.

Riktigt stressigt, men kul är det

2009-08-22 @ 15:23:43
Postat av: Gunilla

Och jag bara packar och packar och packar... Jag hade glömt det här evenemanget, trots att jag tänkt gå.

Men stenen är borta. Det kom en snäll man med en stor traktor och fixade saken.

2009-08-22 @ 20:27:52
URL: http://husbyggarens.webbsida.com
Postat av: Anonym

Ja det missade vi som höll till i storskogen! Men vi gled sakta längst älven i fullkomlig stillhet i stället :-) Det går inte av för hackor det heller... :-)

2009-08-22 @ 21:38:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0