Äntligen

Enligt obekräftade uppgifter har livstidsfången Annica Östberg nu släppts ur fängelset i Kalifornien. Hon har suttit där sedan 1981 då hon dömdes för medhjälp till två mord. Ändå befann hon sig i en bil utanför när hennes dåvarande pojkvän sköt en restaurangägare. Senare sköt pojkvännen också en polis som deltog i jakten på dem.
Hela fyra gånger har Annica fått avslag när hon begärt att få sitt straff tidsbestämt. Polisens döttrar sitter med i den grupp som avgör om hon ska få det och de har också envetet vägrat att medverka till att Annica skulle få avtjäna sitt straff i Sverige. Beror deras hårda attityd på att pojkvännen lyckades ta sitt liv före rättegången? Någon ska sona pappans död anser man kanske.  
Medan vi var i Kalifornien släpptes en annan kvinnlig fånge som avtjänat flera år i fängelse för medhjälp till mord. Nyhetetsinslag på TV visade när hon kom hem till sina nu vuxna barn och flera barnbarn som hon inte tidigare sett. Märkligt nog klingar hennes efternamn också svenskt, hon heter Sara Jane Olsson.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0