Hett

Nu håller vi på att lära oss vägen till och från barnbarnets skola. Men det kommer att bli varmt att hämta henne till fots om den här värmeböljan fortsätter. Idag har vi +29 grader i skuggan och solen är het ska ni veta. Tur att man kan kyla ner inomhus i alla fall, och i bilarna, med hjälp av AC. Eventuellt får vi ta bilen till skolan om det behövs.  
Goddard school är privat som så många andra förskolor här i USA. Skoldagen börjar 9.00, men föräldrarna kan lämna in sina barn från klockan 7. De får hämtas efter 15.30 men kan stanna till klockan 6. Varje dag får föräldrarna en skriven rapport av vad eleverna haft för sig under dagen. Det finns en noggrann planering där det bland annat just nu ingår yogaövningar, teckenspråk, naturstudier och hygien. 
Eleverna har sin egen lunchmat med sig och den antecknas på rapporten med kommentarer om barnet har ätit upp eller inte. När sonen skickade fläskpannkaka visste inte lärarna vad det var utan kallade det "Breadstuff with meat" . (Brödsaker med kött) Undrar just hur de ska uppfatta vår pitepalt?

Kommentarer
Postat av: Birgitta o Bosse

Det låter väldigt varm där. Det är "häftigt" att promenera 6 km i den hettan ni gör nog klokt i att ta bilen. Man kan undra hur personalen hinner ta hand om barnen, när dom samtidigt ska bokföra allt som händer kring dem . Vi ser fram emot att få några bilder därifrån kram Birgitta

2008-09-18 @ 15:54:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0