Husmarknaden


Nu är det läge för husköp här i USA. Om du har egna pengar vill säga. Det är tydligen nästan omöjligt att få lån. Också för den som redan har ett hus att sätta som säkerhet. För även om inkomsten är hög anser bankerna det nu vara riskabelt. Låntagaren kan ju plötsligt bli arbetslös om firman går omkull eller måste avskeda folk.
Det var ju just oseriösa bostadslån som såldes vidare och vidare och vidare som startade hela den ekonomiska krisen som sedan påverkat hela världen.
Här i Ladera är det bara några enstaka hus som är till salu.  Ibland är det en mäklare som står för försäljningen, ibland banken som tagit tillbaka huset, eller så är det ägaren själv.
På TV sänder man tips på hur man ska göra sitt hus mer attraktivt  för spekulanter. Det knäppaste vi sett i den vägen är en husägare som spraymålade sin gräsmatta knallgrön! Det är alldeles sant. Men vad sägs då om det här? Häromdagen visade man ett inslag om en husägare som fått fängelse för att hans gräsmatta inte var tillräckligt snygg och prydlig. Han sa sig ha prioriterat huset i första hand. Först när hans grannar ryckt in och lappat och lagat på tomten släpptes den arme mannen av myndigheterna.

Kommentarer
Postat av: Syrran Christina

Hej kommer precis från Pålmark där det också "staylats" ikväll inför mäklarens besök i morgon. De har fått lägenhet i Norrfjärden. Flyttar 1 januari.

Ha det fortsatt bra och hälsa de blivande tvillingföräldrarna och Danika...

2008-10-21 @ 21:42:51
Postat av: Gunilla

Ja, här håller vi ju också på med husaffärer av olika slag... Vi fixar och renoverar som bäst på det gamla huset inför den framtida försäljningen. Och på köpet får vi ju bo i ett jättefräscht hus det sista året - en bonus. Men inte ska jag måla gräset grönt, det lovar jag!

2008-10-21 @ 23:57:18
URL: http://husbyggarens.webbsida.com
Postat av: från Bärzika

Ja du i sverige skulle fängelserna vara mer än överfulla om man fick fängelse för skräp på tomten, kanske man skulle ut och räffsa och städa ihop!

Må väl alla, vi åker ner till gården och städar dår också så ni inte åker in när ni kommer hem!

2008-10-22 @ 17:28:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0