Vanlig arbetsdag trots valet

Precis som hemma i Sverige röstar man i skollokaler och offentliga byggnader idag. Vi har nyss varit ut och kollat vid den skola dit det här området hör. Kön var lång, väntetiden ca en timme, men den hade varit ännu längre under morgontimmarna.
I USA är det är en helt vanlig vardag, skolor och arbetsplatser fungerar som vanligt. Däremot har alla rätt att lämna jobbet för att rösta.
TV sänder naturligtvis från alla möjliga platser i de olika staterna, man intervjuar folk, visar att människor på sjukhus röstar via utsedda volontärer, och att presidentkandidaterna röstat tidigt för att sen ge sig ut och uppmanan folk att gå till valurnorna. Fast urnor och urnor. På vissa håll kan man tydligen rösta elektroniskt. Då står människorna i rader framför något som ser ut som dåligt avskärmade datorer, som tydligen krånglar då och då, något som bland andra Oprah Winfrey råkade ut för.
Andra har rapporterat att de fått mail och sms om att valet är uppskjutet en dag för att datorerna fallerar. Ett mycket fult knep som valmyndighetern gått ut och dementerat med eftertryck. 
Resultaten börjar nu strömma in allt eftersom fler och fler områden har räknats. Hitills leder Obama, men det kan fortfarande ändras.   

Kommentarer
Postat av: Birgitta o Bosse

Här hemma har man också bevakning av valutgången, hela natten. Det är mycket på TV här så man kan ju tänka sig hur det är i USA.

Ha det så bra kram Birgitta

2008-11-05 @ 00:00:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0