Rökigt



Hittills har vi sett röken som en molnbank ovanför bergen. Men på väg till Pomona hamnade vi närmare de olika brandplatserna och passerade genom den grå röken som brer ut sig över Orange County. Det brinner fortfarande okontrollerat på flera platser, ytterligare människor har evakuerats och byggnader har förstörts. Vi såg det stora planet vattenbomba och ett tiotal polisbilar i full utryckning. Aska låg på vägbanan och luften har nu blivit så dålig att ett planerat maratonlopp i Pasadena ställdes in. Folk uppmanas att hålla sig inomhus om de ser och känner av röken. Och det förstår jag, det stack i ögonen och retade ordentligt i halsen fast vi var nån km ifrån och lukten var obehaglig.
Ikväll har vinden vänt och vi har fått stänga alla fönster som vi hade öppna för värmens skull. Brandröken blev för påtaglig för att det skulle kännas bra.
Sonhustruns släktingar från Yorba Linda, de som evakuerades igår, har haft tur. Deras hus står kvar (än så länge) medan grannens hem bara består av svartbrända ruiner. Det är mycket som är konstigt med den här katastrofen. Bland annat händer just detta, elden verkar slumpmässigt hoppa mellan husen, spara något enstaka och helt förstöra andra. 
Jag tror att det är svårt att föreställa sig vad som egentligen pågår. Enbart branden här i Orange County har slukat 97 kvadratkilometer mark, bränt ner 150 hus och tvingat 26000 människor att evakuera sina hem. Ännu värre var det i Sylmar norr om Los Angeles, där förstördes 630 byggnader. Och ännu vet man inte var det hela slutar.
Men jag vill framhålla att det inte är någon fara för oss, inte mer än att vi har åkt på en rejäl förkylning. Igen.  

Kommentarer
Postat av: Börje i Bäzika

Ja du det är svårt eller omöjligt att föreställa sig hur det är, men en liten aning fick vi när vi kom in i skgsbranden utanför Lasvegas när markus och jag var där! Vilken katastrof för dom drabbade!

Hur fungerar försäkringsskyddet där borta?

Tag hand om er alla och var rädda om er!

2008-11-17 @ 11:45:14
Postat av: KelocC

Nice blogg :)

2008-11-17 @ 11:48:27
URL: http://kelocc.blogg.se/
Postat av: Eva Norberg

Vilken aktuell rapportering av det öde som drabbar så många. Hoppas att det snart går att kontrollera bränderna. Vill bara berätta att min son inte kommer till OC. Han har blivit erbjuden förlängt jobb med en ev fast anst. på lab. på Kappa. Om inte söker han sig "over there" mot sommaren.



Var rädd om er!

2008-11-17 @ 21:15:16
URL: http://mittilivet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0