Segeltur


(Ungefär så här såg båten ut)
Hanna hade ordnat en kryssning åt oss för att få se delfiner och sjölejon. När det visade sig att det bara var vi fem valde arrangören att ta oss med i sin segelbåt istället. Morzan hann inte ens fundera på om hon skulle våga ge sig ut, vattenrädd som hon är. För det gick snabbt, efter ett kvickstopp i en kioskaffär för att skaffa smörgåsar, vin och lite snacks, bar det iväg ner i båten och ut i bukten.
 

Visst pirrade det i magen, men det lutade inte alltför mycket, och kaptenen var tryggheten själv. Det var faktiskt riktigt härligt. På väg ut passerade vi massor av pelikaner. Strandlinjen var packad av dem och på fisksumpen satt många fåglar trots att de inte kunde komma åt sumparna som var täckta av nät.  
En grupp delfiner jagade fisk inne i bukten och vi kunde komma dem riktigt nära. Men det är snabba rackare, svåra att fotografera. Och man vill ju gärna hinna njuta av åsynen av dem utan att ha kameran framför ögonen.





 
Sjölejonen var roliga rackare. Någon av dem fiskade tillsammans med delfinerna, men uppe på bojen låg en hel hög. Det var trångbott minst sagt  och de skrek och gormade åt både oss och åt varandra när vi kom nära.

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Vilken härlig tripp... Vackert, trevligt, spännande och lyxigt på en gång!

2008-11-20 @ 23:17:00
URL: http://fotofinnaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0