Resa med Amtrak


Tidig morgon och väntan på Amtrak som ska ta oss till Santa Barbara, en tripp som ska ta fyra timmar. Vi har fått biltransport till San Juan Capistrano, den närmaste tågstationen. Vi har scannat in vår Internetbokning och fått biljetter och en vänlig dam i biljettluckan berättar var på perrongen vi ska gå på.



Till att börja med undrar vi om vi hamnat i fel klass. Sköna stolar av flygplansmodell, gott om utrymme för benen, uppkoppling för datorer och andra elkrävande apparater, jättefräscht och snyggt gör att vi tror det kan vara buisness class. Ett par konduktörer gör sina rundor för att se att allt är OK och de ber oss inte att flytta. De sätter bara en lapp med vår slutdestination ovanför våra platser och innan vi ska stiga av påminner de oss. Byter man plats tar man bara lappen med sig.
Utsikten är spännande. Vildmark, klippor, rancher, stora odlingar, samhällen och sista biten åker vi alldeles vid randen av Stilla Havet. Vi ser jättefina campingplatser där husbilar och trailers står uppställda och där vi gärna skulle bo ett tag. Tyvärr är det svårt att fotografera från tåget, det går för snabbt och det är svårt att fokusera,   
Men allt går inte "som på räls". Vi blir stående en halvtimme ett par stationer före Santa Barbara. Tåget före oss har haft fel på ett hjul och rälsen måste inspekteras innan vi får köra vidare.
Det gör att vi missar den hyrbilstransport skulle hämta oss på tågstationen. Personalen på stationen hjälper oss att ringa upp Herz, men ingen dyker upp.

Kommentarer
Postat av: Micke

Var är kontaktledningen, jag gillar inte att du retuscherar bort den på bilderna :-)

Kul att allt gick bra, till sist, hemma nu eller ?

2008-11-20 @ 21:07:57
Postat av: Morzan

Det ska nog mycket till innan man väljer elektricitet före olja. Här står ju "oljeinsekterna" och pumpar upp lite varstans.

2008-11-21 @ 01:22:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0