Snö och snabbak

På biblioteket i närheten hölls en bokmarknad så vi och svärdottern gjorde ett besök. Vi hittade bland annat en bok om barn som leker i snö. Den passar bra att ge till barnbarnet så hon inte glömmer hur kul hon hade när hela familjen var på besök hos oss i Sverige. Sen måste ju tvillingarna som är på väg få veta att det finns något annat än ständig sol och värme :-)
Kan det vara tankarna på snö som gör att vi valt att koka risgrynsgröt till middag? Dessutom ska vi grädda lingonbröd (snabbak inköpt på IKEA)  Ett matbröd som vi aldrig sett  i pulverform därhemma. Man behöver bara tillsätta vatten och den bifogade torrjästen, låta degen jäsa, baka ut och sen in med bröden i ugnen. En halvtimme senare har man två goda bröd att sätta fram på bordet. 
Den stressiga tid vi lever i får väl fabrikanterna att producera allt fler halvfabrikat. Nu finns ju till och med pitepalt som "snabbak "som vi har berättat om tidigare. En norsk specialitet. Men hör och häpna - ICA Norrmalm i Lycksele är inte längre ensamma om att importera Raspeballer. Nu säljer även ICA Kvantum i Piteå detta. Tänk att det går att sälja sånt i pitepaltens Mecka! För du har väl hört hur man blir av med en pitebo? Ja, man slänger ut en palt på svag is. He he. Undrar om det fungerar med Raspeballer också?

Kommentarer
Postat av: Carola

Jag tror att en sann Pitebo bara springer efter orginalet. Sorry Norge...

2008-11-07 @ 10:14:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0