Jordbävning


I dag hölls en stor jordbävningsövning i södra Californien, The Great Southern California ShakeOut, Den hade en tänkt magnitud på 7.8, och var tänkt att förbereda samhället på en kommande katastrof. För jordbävningen kommer - förr eller senare, det vet experterna med säkerhet. Nu har man väntat på den sedan 1994 och människorna har kanske invaggats i en falsk trygghet!
Därför måste folk påminnas om vad en stor jordbävning innebär, anser myndigheterna. En jordbävning vid San Andreas-förkastningen, som den man nu tänker sig, kan innebära 1800 döda, 50000 skadade och 200 miljarer dollar i materiell förstörelse. Det är enorma krafter som släpps loss och miljonstaden Los Angeles skulle till exempel bli utan vatten, elektricitet och fungerande vägnät.
Här i Ladera märkte vi inget av övningen, men på söndag skulle vi själva ha kunnat uppleva en jordbävning. Då finns nämligen en simulator tillgänglig för allmänheten vid Charter High Shool i Los Angeles. Det skulle säkert ha varit väldigt intressant, och framför allt säkert, men vårt program är tyvärr fulltecknat just den dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0