Konflikt mellan nyttigt och gott?

Sonens svärfar är hemma igen, men minst två månaders konvalecens väntar. Kanske kan det ta ända upp till ett halvår att komma igen. Skönt ändå att det gick så pass bra. En hjärtattack är inte att leka med.
Läste just att hälsovårdsmyndigheterna i New York bestämt att snabbmatkedjorna numera måste ange hur många kalorier deras mat innhåller. Detta för att få folk att tänka efter så att man får ner antalet fall av sjuklig fetma och diabetes. Säkert påverkas då också statistiken för hjärtatacker så småningom.
Men att äta rätt och nyttigt är inte alltid så lätt. Här är utbudet enormt, potionerna stora och maten jättegod. Dessutom är det relativt billigt att äta ute. Vi försöker äta fräscha grönsaker, bär och frukt så ofta vi kan. Och chips och pommes frites undviker vi om det går. Men grillade revbesspjäll med läcker bbq-sås, rejäla amerikanska hamburgare, pizza med massor av ost och fyllning, varför är just sånt så vansinnigt gott? För att det inte är särskilt nyttigt?
Återstår att se om vi klarar av att välja de nyttiga alternativen när vi kommer hem. Jag tror i alla fall att det första jag kommer att sätta i mig är en stor hårdbrödmacka med leverpastej och saltgurka, kanske också en limpsmörgås med falukorv och tomater. Gott - och lite nyttigt i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ät nyttigt
MÅ VÄL -----

2008-01-30 @ 08:04:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0