Kändisskvaller i nyhetssändningarna

De nyhetskanaler vi ser på domineras just nu av presidentkandidaternas göranden och låtanden. Några politiker har redan insett att de inte kommer att klara sig ända fram och har dragit sig. Andra reser land och rike runt och försöker värva sympatisörer. Det är klart att media rapporterar om sånt.
Mindre självklart tycker vi det är att man också rapporterar så snabbt och ingående när det gäller kändisarnas liv. Den unge skådespelaren från Brokeback Mountain, Hedge Ledger, dog i sin lägenhet i New York häromveckan. Filmsnuttar som visade hur hans kropp fördes ut på bår, blommorna utanför huset, intervjuer av hans föräldrar och vänner förekom ofta. Man spekulerade om dödsorsaken, om vilka mediciner som hittas i hans våning osv.
Just nu är det Britney Spears som står i blickpunkten. Hennes bråk, domstolsförhandlingar, kollapser och poliseskorterade besök på sjukhus, både skildras och kommenteras ingående. De filmsnuttar vi ser visar en jagad människa och det händer något dramatiskt i stort sett varje dag. Nu senast satt Britney storgråtande på trottoaren efter ett gräl. Paparazzis svärmade runt henne och filmade och fotade. Något som sedan blev inslag i bland annat nyhetskanalerna.
Skulle sånt få stort lika utrymme i Aktuellt och Rapport om det gällde till exempel Carola?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Liknar PT tycker jag, alltid på hugget med värdsnyheter! OK må väl och vi hörs! Tack för alla fina inlägg!
Börje

2008-02-01 @ 21:20:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0