Charlotte

Det var meningen att vi skulle äta söndagslunch nere på Newport Beach, men Farzan har blivit ordentligt förkyld (så kan det gå när man inte har longjohns på), så restaurangbesöket flyttades till nästa helg. Eftersom vi redan hade veckohandlat fanns det ingredienser av olika slag i huset. Så det blev Bobbans BLT-mackor till lunch, köttbullar till middag och en supergod Charlotte Russe till efterrätt.
Den lärde sig Morzan göra redan under skolkökstiden på femtiotalet. En av de mest berömda TV-kockarna här i USA tog upp samma rätt i sitt program häromdagen, men hon ersatte rulltårtan mot något som kallas "Lady fingers", så det gjorde vi också. Det blev absolut lika gott och mycket enklare. (Det finns flera olika recept att hämta från Internet)

image128

Rätten uppfanns redan på 1700-talet, men det finns också en kedja av modeaffärer med samma namn. En av deras exklusiva affärer fanns på den Outlet vi besökte på väg till Palm Springs. Vi undrar hur ägarna kom på att använda just det namnet. Var Charlotte Russe deras favoritdesert månntro?

image130 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0