Världens största

image151
På världens största husbilsförsäljningsställe fanns faktiskt ALLT, bland annat de här klassiska husvagnarna som heter Air Stream. Jättehäftiga faktiskt. Morzan kunde gott tänka sig en sån om vi skulle skaffa husvagn.
image154
Tio olika företag sålde husbilar som var stora som landsvägsbussar, medelstora lyxvarianter, trailers och ombyggda vans. De flesta modeller kunde fälla ut en extrasektion som breddade utymmet inomhus, som den här bussen. Passar perfekt i ett klimat som Californiens, men kanske inte hos oss som har riktig vinter.

image156
Priserna motsvarade ungefär en tredjedel av vad vi skulle få betala för en motsvarande husbil i Sverige. En mellanstor av fjolårets modell kostade 69000 dollar, en riktig värsting på 12 m gick på 1 miljon dollar. En sån drar förstås mycket bränsle, men det kostar inte mycket här i USA. Men som en försäljare sa:
- Med en alltför stor husbuss kan du inte ta dig fram överallt.

image157
Så sant så. Och det fanns förstås gott om mer normala husbilar också, mer eller mindre lyxiga. Storbilds TV är tydligen ett måste och skinnmöbler inte alls ovanliga. En av bussarna vi såg hade faktiskt ett litet badkar i duschkabinen!

image155
Visst blev man lite frestad av all grannlåt och alla trevliga försäljare. Kanske var det tur att värmen gjorde att vi bara orkade vandra omkring i området under ett par timmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0