Upp och ner

Här går bensinpriserna neråt, de ligger idag på $1.94 per gallon. Alltså ca 5 kr per liter. Folk är givetvis helnöjda. För inte så länge sedan kostade den $3.90 per gallon och då klagade man högljutt.
Har bensin och diesel blivit billigare därhemma också? Den politiska viljan att till exempel sänka skatten har ju inte funits tidigare, men världsmarknadspriset måste ju ha påverkat priset även i Sverige?
Den tillträdande presidenten Barack Obama är för alternativa energikällor och vill satsa på det. Men för hans del tror jag att den billigare oljan har en negativ inverkan. Folk har så kort minne. För den instabila ekonomin i stort kan det förstås innebära en viss lättnad.
När det gäller dollarkursen har den för vår del gått åt fel håll. När vi åkte över till USA kostade en dollar mindre än 6 kr, nu får vi betala över 8 kr. Det är klart att det märks. När vi köper något omvandlar vi till svenska kronor genom att nu ta priset x 9 (eftersom det också läggs på en mindre summa i moms i kassan). Ändå har vi varit med om värre. För många år sedan kostade en dollar 11 kr. Då var man verkligen den fattiga kusinen från landet  ;-)

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Hej....just nu betalar vi 10.59:- för bensinen och det tycker vi är ganska bra. Det ska bli så roligt att träffa er igen, ni är så välkommna hem ( men man kommer att sakna bloggen din)

kram Birgitta o Bosse

2008-12-03 @ 15:46:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0