Jul i Australien


Idag fick jag ett mail från min vän Judy i Australien. Kul att höra hur deras julfirande skiljer sig från vårt. De är ju mitt i sommaren på andra sidan jordklotet och oftast väldigt varmt. De har bland annat vattningsförbud i Happy Walley där hon bor.
Judy hade offrat några vita lakan för att göra ett tak över terassen, our outdoor room som hon kallar det,  och på så sätt hade de lyckats hålla temperaturen nere på sköna +29. Visst ser det härligt luftigt ut?


Juldagen är deras stora dag på samma sätt som i USA och Storbritannien. Då kommer släkten på besök och firandet börjar redan på morgonen med julklappsutdelning.
Hos familjen Miller bestod jullunchen av räkor med dipsås, kalkon och biffstek med sallad. Antagligen samma rätter som hos många andra "aussis", och allt stod framme under dagen så folk kunde ta för sig när de kände för det. 

 
Till efterrätt serverades varm plumpudding med konjakssmör, glass och vispad grädde. Bland dryckerna fanns vatten, fruktpunch, rött och vitt vin, samt champagne (fast den får inte kallas så, eftersom fransmännen från distriktet champagne har ensamrätt på det namnet) Sedan fanns det förstås skålar med chips, nötter, godis, kakor och choklad att plocka från, berättade hon. 



Framåt kvällen tog några av dem en promenad längs beachen för att titta på solnedgången. Och som Judy påpekade var det allra viktigaste med dagen att den användes till avkoppling och trevlig samvaro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0