Städhjälp och ljusorgel

Det kändes ovant och lite obekvämt att plötsligt ha städhjälp i huset, en främmande kvinna som dammsög överallt, skurade badrum mm. Man fick på nåt vis dåligt samvete. För visst hade vi kunnat fixa det själva, men vi kan ju inte ta ifrån städtanten jobbet för att  vi är här. Fransisca, som hon heter, är ju anställd och behöver antagligen pengarna. Hennes familj är nog rätt stor för hon berättade att hon har elva barnbarn i åldarna ett till arton år, några av dem i Mexico.

Efter en god middag i den nystädade huset var det dags att gå på rea. Ja, du ser alldeles rätt! De allra flesta affärer har storrea nu för att få ta del av julkommersen. Vad sägs om att handla det mesta du behöver med 50-70 % rabatt ? Visst är det mer sympatiskt än att ha rean efter att alla har köpt och gett bort sina julklappar? 
Naturligtvis blev det lite inköp även för vår del; byxor, tröjor, t-shirt och sockar. Sånt som man ändå alltid behöver.

På väg hem åkte vi förbi flera områden med julpyntade hus. Här tävlar man bli i juldekorering i olika kategorier, t ex bästa traditionella, Bästa ljus, Bästa tema, Bästa område. Folk lägger ner otroligt med möda och pengar för att bli bäst. Ett av husen hade rent av en datorstyrd "ljusorgel" och passerande bilar kunde ta in rätt FM-kanal för att få musiken. En av "våra" grannar kom förresten tvåa i Bästa ljus-kategorin. Men man kan ju undra hur höga elräkningar ägarna får efter jul?

Kommentarer
Postat av: Börje i Bäzika

Ja kanske ändå att vi har en rätt bra balans ändå, även om det har blivit "hysteri" även här hemma!
Annars bara bra här, barn och barnbarn är hemma nu!
God jul på er alla och hälsa!

2007-12-22 @ 09:43:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0