Silverrado

image51   image52

Vi hade tänkt titta på hur det ser ut efter bränderna i CA, men naturreservatet i Silverado Canyon var helt stängt för besökare. En myndig vakt förklarade att man höll på att "bomba" sluttningarna med ett material som ska förhindra lerskred om det börjar regna. Vi såg också hur helikoptrarna cirklade ovanför oss.
image86
Sluttningarna är väldigt branta i hela området och bränderna har förstört delar av vegetationen. Vägen in till reservatet slingrar sig fram på ravinens botten och husen klamrar sig fast där det finns lite plats. Här och var finns till och med hästar.
Invånarna och husdjuren var evakuerade medan bränderna rasade och på sina håll såg man hur elden omringat hus eller nått ända fram till vägen. Tyvärr var det svårt att fotografera. Vi kunde inte stanna eftersom det var så smalt och slingrigt, men det var lätt att inse vilken katastrof som skulle kunna inträffa om jordmassorna började röra sig neråt eftersom träd, buskar och kaktusar var alldeles svartbrända - de som nu fanns kvar. 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja det är svårt att kunna begripa hur där är! Lite inblick fick vi när vi var i Las Wegas och där utbröt en markbrand på och över motorvägen när vi kom! Det är otroligt brant och torrt i markerna där!
Må väl och vi hörs av!
Börje i Bäzika

2007-12-28 @ 10:35:28
Postat av: Ulf och Christina

Passar på att skicka en nyårshälsning till er alla i LA. I morgon bitti åker vi upp till Åträsk för att vara där över nyåret. - Vi ska mysa vid en knastrande brasa, laga god mat tillsammans med våra vänner, njuta av fyrverkeriet som himlens stjärnor bjuder på vid tolvsnåret! Vi hörs och syns -08. Ha det gott och hälsa alla...

2007-12-28 @ 16:43:40
Postat av: Micke

Hej !
Det är betydligt vitare uppe i Gauto än Silverado canyon kan jag meddela, och ingen bombning av snön pågår, så det är lugnare här...
Sköt om er !

2007-12-28 @ 17:54:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0