Luciafirande

                                                                                                                            
Lucia är en angelägenhet för alla med svensk anknytning. Så vi har förstås köpt Annas pepparkakor på IKEA och Farzan har bakat lussekatter. Varför Farzan? Ja, han har ju faktiskt flera bagare i sitt släktträd. Bland annat två bröder som i början på 1900-talet emigrerade till Chicago och startade bagerier. Och en morbror och en kusin i Sverige var länge berömda för sina "Moster Fias" go´bitar. Så lussekatter måste ju vara lätt som en plätt, även om ingredienser och mått i det här fallet var lite annorlunda. Men nu vet vi i alla fall att det går bra att baka lussekatter med pärlsocker i stället för vanligt vitt strösocker.
Någon skönsång från oss lär det förstås inte bli i morgon, och vita t-shirts får ersätta luciaföljets linnen, för någon form av firande ska vi förstås ha. Antagligen dukar vi bordet med ljus och glitter och fixar en annorlunda frukost i stället för att skrämma slag på svärdotter och barnbarn. Vi kan inte fresta deras förståelse och tålamod alltför hårt!
Har vi tur  finns de obligatoriska sångerna att hämta till datorn så vi slipper sjunga själva. ( Vi firar ju nio timmar efter er så SVT kan ha lagt ut sitt luciaprogram på Internet) Till sist:
FRÅN OSS ALLA  - TILL ER ALLA  - EN RIKTIGT TREVLIG LUCIA

Kommentarer
Postat av: Carola

Stackars M och G.....
Ser framför mej en stor, gråskäggig Lucia med ljuskrona och efter trippar en tärna "raalandes" Luciasången !!!!Försök hitta orginalet på nätet tack !

2007-12-13 @ 08:45:03
Postat av: Ulf och Christina

Tack detsamma, det är roligt att få läsa om ert liv och leverne där på andra sidan :-)Vi har det bra, åker upp till stugan torsdag-lördag för välbehövlig andningspaus från småbarnsmorfarsföräldraskapet :-)

2007-12-13 @ 08:45:43
Postat av: Anonym

Ja man riktigt ser Sten som lucia, med sitt vita skägg och vita hår med krona på snedden! Men säkert söt ändå! Vi får framföra ett stort grattis på mansdagen i morgon Fredag! Fortsätt och fira vi hörs!
Börje i Bäzika

2007-12-13 @ 10:19:24
Postat av: Monica

Luciamorgon från Zorngården finns att se på svt.se - till höger är det nån grön meny med sånt som går att köra på datorn, bla. luciamorgon. Det var en mysig sändning, väldigt svensk ;) Ha en riktigt bra Lucia!!

Kram

2007-12-13 @ 16:48:57
URL: http://monicalivingedge.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0