Kul med mat

                                                           Just In Time
En av fördelarna med Californien är det stora utbudet av olika sorters mat. Det är alltid spännande att pröva något nytt. Affärerna är stora och välfyllda, och restauranger och andra matställen oräkneliga. Det är också vanligt att folk äter ute eller köper med sig maten hem. Hittills har vi varvat amerikanskt, asiatiskt och mexikanskt med svenskt. Och ännu fler varianter lär det bli.
Men en av favoriträtterna i hushållet är faktiskt skogshuggarkäk. Palt förstås, men också "slobben". Alltså tunna pannkakor med bitar av rimsaltat fläsk i. Smarrigt, om än inte världens nyttigaste. Som motvikt kan vi meddela att det finns salladsrestauranger också och att frukt och grönsaker är väldigt fräscha och välsmakande.
Tydligen känner sonens bekanta till morzans intresse för Rachael Rays matprogram på TV. Helt oväntat uppvaktade nämligen familjen Motus henne på House of Blues med bland annat Rachaels bok "Just in time". Den kokboken fungerar nu som morzans godnatt-läsning.
Förhoppningsvis hinner vi testa en del recept här, och väl hemma igen får vi väl försvenska recepten en aning. Det kan bli svårt att hitta en del ingredienser i vårt närområde.

Kommentarer
Postat av: Farzan

Och jag som tänkte banta bort några kilo.

2007-12-19 @ 16:49:41
Postat av: Börje i Bäzika

Ja du är duktig på att skriva och rapportera om era låtanden och göranden där borta! Verkligen roligt att följa! Här i Sveddala har vi + grader och snart barmark! Barn och barnbarn hemma till efter nyåret! Må väl!

2007-12-19 @ 22:22:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0