A busy day

Morgonfika med Lucia-tema. Barnbarnets ögon tindrar. Hon fascineras av de levande ljusen och änglaspelet på bordet, gillar lussekatterna och pepparkakorna. Morzan och Farzan är klädda i vitt och i bakgrunden hörs ljudet från SVT:s Luciamorgon. Natten går tunga fjät...
Den strålande solen och grönskan utanför stör på något vis uppläggningen. Det ska ju vara alldeles mörkt och kallt när man firar Lucia. Men hur var det nu? Kom inte den ursprungliga Lucian från Syracusa? Då är det ju rätt ändå!
Efter frukosten blir det snabba ryck till barnbarnets gymnastikstimme. Där får hon ruscha av sig, träna balans och koordination tillsammans med en grupp andra barn i tvåårsåldern. De lyssnar inte alltid på vad läraren säger men har förstås hur kul som helst med alla redskap och hjälpmedel som finns i salen. 
Hem igen för att göra klart för en tur till lekparken. Dit kommer också den ordinarie dagmamman och hennes dotter, plus ytterligare en bekant och hennes barn. Mer bus och lek i rutschkanor, sandlådor, gungor och andra lekredskap.
Inta att undra på att hon somnar nästan omgående när det är dags för en liten eftermiddagslur. Men efter en timme är hon vaken igen. Då vill hon gärna titta på de kortfilmer vi hittills har tagit från hennes musikklass, tomtemöte eller vårt paltkalas.
Sonen och sonhustrun kommer hem lite tidigare än vanligt. Med sig har de färdiga mackor av olika slag. Vi ska på picknick i Newport Beach för att se något som klassats som en av de tio främsta julbegivenheterna i hela USA. Det är båtar, allt från småbåtar till stora lyxjakter, som juldekorerats och körs omkring i hamnområdet. 
Vi firar alltså Luciakvällen sittande i sanden framför miljonvillorna i Newport Beach, dricker varm choklad och äter sandwich, medan vi beundrar de fantasifulla flytetygen som passerar förbi. Helt klart en annorlunda upplevelse. 

                   
Vi har adopterats som farfar och farmor bland sonenes bekanta och Sydney trivs som synes bra i sin nya "farfars" famn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0