Tokrea(The Swedish citizens will pay 14 milj. SEK for the crown princess wedding)

På tal om kungligheter och förberedelserna inför Viktorias bröllop läste jag nyss den politiska kommentatorn Lena Melins krönika i Aftonbladet. Den handlar om bröllopet och de 14 miljoner som staten, det vill säga vi, ska står för. Här citerar jag valda delar:

*14 miljoner kronor är, å ena sidan, väldigt mycket pengar i ett Sverige där företag och organisationer skärskådar varenda kriskrona innan den satsas. Summan motsvarar driften av 175 förskoleplatser under ett år.

*14 miljoner är, å andra sidan, ­inte särskilt mycket pengar. Det är inte mer än 1,55 per svensk och mindre än en hundradel av Sveriges medlemsavgift till EU.

*Kungen, drottningen och deras barn har gått med på att spela en slags offentlig teater mot betalning. Uteblir betalningen blir det ­givetvis ingen pjäs. (Då kan det istället bli en privat ceremoni där bara de allra närmaste får delta)
* Sverige är ett litet land i norr och vi är starkt beroende av vår export. Vi borde alltså vara glada för all den pr vi kan få. Och bättre än ett bröllop mellan en blåblodig prinsessa och en gymägare från Ockelbo kan det knappast bli. Det får vi för bara 1,55 per skalle. Tokrea kallas sånt.

Kommentarer
Postat av: Börje i Bäzika

Vi betalar nog mycket apanage till den familjen på flera miljoner så nog kan dom ordna detta själva!

2009-09-20 @ 20:04:05
Postat av: Anonym

sjukt att vi ska betala detta, samtidigt som folk går arbetslösa och nekas ersättning från försäkringskassa och dyl! Vi borde avskaffat kungahuset för länge sen! Föråldrat. /ante & åsa

2009-09-20 @ 23:02:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0