Före i kön

Är hela Sveriges befolkning med i ett gigantiskt försök med ett nytt vaccin? Ingen vet ju om det finns mer eller mindre allvarliga biverkningar av vaccinering mot svininfluensan. Ändå hoppas myndigheterna att alla ska ta de två sprutor som ingår. De till och med bjuder oss på det!
En annan undring. Det sägs ju att sjukdomen drabbar unga människor hårdast. Varför räknas då de som hunnit bli 65+ som en riskgrupp? Även fullt friska pensionärer alltså. Snällt, men ganska onödigt kan man tycka. Vi som är födda under första hälften av 1950-talet har ett visst immunförsvar mot "flunsor". För de allra flesta kommer den nya influensan att bli lindrig. Varför då inte låta unga småbarnsföräldrar gå före friska åldringar i vaccinationskön?
.

Kommentarer
Postat av: Syrran Christina

Angående att vaccinera sig eller ej... Läs mer här: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3476521.svd (kopiera in länken i din webbläsare om den inte är klickbar)

2009-09-10 @ 20:45:31
Postat av: Maria, Gregers

Fre morg. och dom säger nu på 6 nyheterna att det lär räcka med 1 spruta men visst är det som du säger. Vi som levde vintern -57/58 hade ju asiaten så vi fick ett ordentligt tillskott till immunförsvaret av den rackarn. Den slog hårt i Sverige då.

2009-09-11 @ 06:32:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0