Sjukhusstatister


Vi har verkligen fått lära oss att filmarbete betyder TÅLAMOD. Men vi var elva statister, varav åtta var från andra håll än Piteå, och vi hade trevligt tillsammans. De övriga var närapå proffs, någon hade spelat Lena Endres mamma, andra hade varit med i Lasermannen, Ping Pong Kingen, Beck, polisserien Höök mm. De hade en hel del att berätta för oss nybörjare.
Sen blev det förstås heta diskussioner om fenomenet Anna Anka. Och pappan till en av killarna hade blivit knivmördad och han sa att alla visste vem som gärningsmannen var, men det fanns inte tillräckligt bevis för att få honom dömd. Ny diskussion om polisen. En annan statist från Boden påstod sig vara bäste kompis med Brolle Jr och hade festat med honom och Marcus Fagervall, en medelålders dam från Rutvik hade filmat med en charmig Mikael Persbrant osv osv.
 

Scriptan och Jerry, som är statistansvarig, konfererar om var vi ska befinna oss i nästa scen. Jag tror inte att vi skulle föreställa anhöriga utan bara vanliga besökare på sjukhuset. Vi fick följa med en sjuksköterska förbi receptionen, och i en annan scen komma gående i korridoren när pappan i filmen möter sin chockade dotter.


Monica G hade en liten talroll som sjuksköterska och sminkas inför sin insats. Vi andra fick klara oss med vår naturliga "look".


Det är intressant att se vilken utrustning som behövs, det bärs, testas och ändras ljus hela tiden. Bland annat byttes alla lysrör ut i hela korridoren för att det skulle bli rätt färgåtergivning. Sen filmas scenerna om och om igen.


Tjejen som spelar huvudpersonen Tina är oerhört duktig. Här koncentrerar hon sig inför en svår tagning.


När det var lunchdags blev det trångt kring grytorna. Det smakade bra med lax, potatismos och grönsaker från Tommys catering.
Efter en hel dags hårt arbete brände vi sedan hela gaget, och mer därtill, på en brakmiddag på Restaurang Bryggargatan.

Kommentarer
Postat av: Inspirera Mera

Vad spännande att ni varit statister.

Kram Sandra

2009-09-30 @ 16:27:18
URL: http://inspireramera.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0