Stöd kampanjerna

    
Just nu uppmärksammas bröstcancer med en stor kampanj, man säljer det rosa bandet och samlar pengar till forskningen. Den märktes inte minst i den nya Gallerian i stan där man rustade för full i går.
I somras gick Gert Fylking och Robert Aschberg från Ystad till Haparanda för att uppmärksamma prostatacancer.
De två cancerformer drabbar oerhört många varje år. Att det överhuvudtaget ska behövas insamlade medel för att forskarna ska kunna jobba hårt med cancergåtan är förstås inte bra. Men till dess de kan få tillräckligt med statliga medel måste vi alla hjälpas åt ideellt med pengar, både för vår egen och våra medmänniskors skull.
Eva är en av de kvinnor som kämpat, och kämpar, mot bröstcancer. Du hittar hennes egen berättelse i dagens Norrbottenskuriren, där det även finns ett filmat inslag, och du kan läsa ännu mer i hennes egn blogg . Skänk gärna en slant till hennes insamling för bröstcancer.

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Så sant! Staten borde verkligen skjuta till pengar så att insamlingar och allmosor inte skulle behövas. Vi är väl ett av världens rikaste länder, och så har vi inte råd till livsnödvändig forskning ens! Min egen kusin - som är den syster jag aldrig haft - drabbades av bröstcancer för ungefär tre år sedan. Hon hade tur och är frisk nu, och har fått ett nytt bröst, men det är alldeles för många som inte klarar det också...

2009-10-03 @ 22:47:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0