Upphaussat eller blodigt allvar?

Undantagstillstånd ulyst i Kalifornien.
På tisdagskvällen svensk tid kom beskedet att Kalifornens guvernör Arnold Schwarzenegger utlyst undantagstillstånd i staten som gränsar till Mexiko, där influensan tagit 149 människors liv. I Kalifornien har smittan konstaterats hos 13 personer, och man utreder två misstänkta dödsfall.

Schwarzeneggers beslut innebär att staten nu lättare och snabbare kan förse sjukvården och krisberedskapsmyndigheter med större resurser.

Även på nationell nivå förbereder sig USA för en fullskalig pandemi, uppger Janet Napolitano, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet.  (Aftonbladet)

Sonen i Los Angeles berättar att man inte märkt mycket av detta än. Nyheterna har bara nämnt det mer i förbifarten. Inte heller tidningen Los Angeles Times har någon större artikel om svininfluensan idag.


Kommentarer
Postat av: Maria, Gregers

JJa väldigt upphaussat tror jag om man hör på beskrivningen, då är den inte värre än den vanliga influensan som ju oxå kan vara allvarlig för sköra personer, och den är vi ju inte speciellt rädda för?

Undrar om det inte är rapporteringen som man ska vara rädd för i stället?

2009-04-29 @ 07:03:51
Postat av: börje i SofieRo

Ingen svininfluensa här inte!

Islossningen har strartat med ett skådespel som jag aldrig upplevet här oppe, stora isflak tonade opp sig mot stränderna, och då menar jag verkligen stora säkert på flera 10-tals ton tunga!

Allt väl med oss, vi hörs av!

2009-05-03 @ 09:33:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0