Långfredagsmys



Mys på Mavas.

Skoterleden upp till kalfjället var livligt trafikerad idag. Mest av motoriserade fordon förstås, men faktiskt även av ett par skidåkare. De kan väl närmast liknas vid en veteranbil mitt i rusningstrafiken på Drottninggatan.

Vad vi förstår är det mer folk i fjällen än vanligt. På vår lilla parkering står bilarna i tredubbla rader och även om vidderna är stora ser man folk lite överallt, mest på sjöarna förstås. Isfiske är väldigt populärt. Samtalsämnet är ofta hur och var man har fått de stora firrarna. Men man behöver inte vara fisketokig för att uppskatta dagarna ute på fjället.

För den som är född under första delen av 1900-talet har långfredagen en speciell betydelse. Det var ju den dag som Kristus dog på korset och då skulle man ha det i åtanke. Då skulle man vara tyst, helst nästan "osynlig". Man skulle helst sitta stilla på en stol, inga vilda lekar eller högljudda skratt fick förekomma.

När vi var i tonåren började vissa biografer visa filmen Barabbas, det enda i nöjesväg som var tillåtet. Idag finns väl inga sådana restriktioner och det är väl få ungdomar som ens vet varför de har ledigt på långfredag.

Kommentarer
Postat av: börje i SofieRo

Ja du inte helt fel detta häller!

Såg ni om Gunnar Johansson var kvar på Mavas, det var där som vi bodde en höstvecka!

Må väl och sköt om er!

I dag mulet och +4 grader men uppehåll!

2009-04-11 @ 10:55:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0