Hobbit-middag

Det är nu 50 år sedan vi två möttes för första gången. Farzan skulle handla åt sin mor på den affär där Morzan jobbade och tycke uppstod som man säger. Ändå känns det som om det inte var så väldigt länge sedan. Men åren går och vi uppskattar verkligen att vi så här länge har klarat den berg- och dalbana som livet innebär.
Sonen och sonhustrun ville fira det och bjöd ut oss på den bästa restaurangen i hela regionen, flerfaldigt premierade The Hobbit.
Restaurangen har varit bostad åt en vinodlare i Orange. Huset är inte särskilt stort och restaurangdelen innhöll bara sju bord i salongen, som var väldigt hemtrevlig med öppen spis och autentisk inredning. Det fanns ytterligare ett matrum och ett ovanligt litet restaurangkök. Detta och resten av huset skulle kunna fungera som ett vanligt hem precis när som helst. Det kändes som om man var bjuden på middag hemma hos någon.  http://www.hobbitrestaurant.com/

Middagen inleddes med champagne och Hors D´Oeuvres i vinkällaren. Och det var inte vilket småplock som helst. Rysk kaviar, ostron på isbädd, gåslever, patéer av olika slag, lax och en massa annat som vi inte riktigt visste vad det var. Utsökt gott och kul att småäta på rostade brödkrutonger.
Efter en halvtimmes vimmel med de övriga elva gästerna lämnade vi källaren och alla buteljer och gick upp till matsalen där vår femrättersmiddag väntade. Menyn såg ut som följer (Vi avstår från att översätta, vi klarar inte alla termer)
 
* Grilled Prawn, Roasted Fingeling Potatoes with Creamy Leek Sauce.

* Seared Sirlion of Lamb with Parsnip and Cauliflower Puree, Red and Yellow Pepper Coulis

* Frisee and Baby Romaine Lettuce, Grapefruit Supremes with Serrano Crisp, Thai Bazil Vinaigrette

En paus för att sträcka på benen medan personalen dukade om, därefter serverades en liten välsmakande sorbet, följd av varmrätt och desert.

* Medallion of Veal with Baked apple and Calvados Cream/ Prime Filet Mignon with Chorizo Demi-Glaze

* Meyer Lemon Custard Cake Raspberry Sauce

Vi drack genomgående champagne och eftersom personalen visste att vi firade ett jubileum bjöd de på en speciell Hobbit-drink. Supergod, innehöll antagligen Calvados gissade vi oss till.
Vid halv elva hade vi ätit och druckit färdigt. Då kom sonen för att hämta hem oss och för att betala notan. Så vi blir rejält bortskämda som ni ser.  

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det var inte dåligt, det var ni väl förunnat! Själv åt vi en utsökt hamburgare i restaurang SofieRo i dag! Solen skiner och -5 grader!
Börje i Bäzika

2008-02-08 @ 16:45:14
Postat av: Monica

Åh, va det lät gott!! Hjärtliga gratulationer.... och hoppas att ni får många år till tillsammans!
Kram

2008-02-08 @ 18:07:06
URL: http://monicalivingedge.blogg.se
Postat av: Ulf och Christina

Grattis på högtidsdagen! Bra jobbat :-)
Kramar från oss, vi är er i hasorna....

2008-02-08 @ 21:32:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0