63-åring anhållen: Sköt ner båttjuven

"63-åringen upptäckte en inkräktare på tomten, ryckte åt sig sitt hagelgevär och tog upp jakten. På cirka 80 meters håll sköt han ned tjuven. Nu hyllas mannen som hjälte i sina hemtrakter".
(Citerat ur Aftonbladet den 16 augusti)


Riktigt så enkelt som det framställs i massmedia är det naturligtvis inte. Men beror hårddragningen på att polisen inte lämnar ut några uppgifter eller på att rykten alltid har en tendens att förändra/förstora upp saker och ting? I historien figurerar i alla fall en båtmotor, ett hagelgevär, två misstänkta tjuvar och en person som reagerat. Men det är först när förundersökningen är klar vi kan få en bättre bild av vad som egentligen hände den där natten då byn hade ett utannonserat längre strömavbrott.  
Nu befarar folk att mannen med geväret kommer att få ett kännbart straff medan tjuvarna i stort sett slipper undan, möjligen med ett fett skadestånd för sveda och värk, vilket de flesta upplever som helt fel. Därför skrivs det en massa kommentarer till artiklarna, både lokalt och i kvällstidningarna. Där är det inte tjuven som har folkets sympati.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0