Hög mysfaktor


Titta det snöar, allting är vitt, vitt, vitt, sjöng Povel Ramel 1951. Den visan stämmer idag med. Vi ser knappt bort till de närmaste grannarna, och Vägverket har gått ut och varnat trafikanter för snöröken. Centrum för ovädret ligger över Skellefteå, Piteå och Luleå och man väntar 30-40 cm nysnö över stora områden. Väldigt vackert, men det kan ställa till med problem. Ser att en del olyckor redan skett på våra vägar.
Men vissa viktiga saker skulle göras just idag, så det blev en tur till stan i alla fall. Nu har vi nämligen bara två veckor på oss innan vi sitter på planet till USA! Det är mycket vi vill hinna innan dess och det gäller att samordna resurserna.
Vi åkte så snart plogbilen passerat och blev borta cirka tre timmar. Tur att det inte blev längre, annars hade vi nog fått dra till med kolonnkörning. På vår lilla byaväg alltså. 
Besökarna på Jokkmokks marknad lär verkligen få uppleva en rejäl vinterhelg, med både massor av snö och kyla. Vi tyckte synd om bilföraren som stannat till vid vår mack för att äta lunch på Tommys. Inte bara för att restaurangen är stängd just nu utan också för att han skulle köra ytterligare 20 mil innan han var framme i Jokkmokk. 
Själva hade vi ca 500 meter till värme, en god hemlagad middag och tända ljus. Kvällen kan vi fördriva med en god bok eller med datorsurfande och snickeriarbete ute i varmgaraget. Helt klart kan också en ovädersdag ha hög mysfaktor om man befinner sig på rätt ställe.     

Kommentarer
Postat av: Eva Norberg

Hej Henny! Vilken vacker bild mitt i allt snökaos! Du har helt rätt, det gäller att ta tillvara på även de värsta ovädersdagarna... Sedan är det ju faktiskt så att de är de dagarna man sedan minns. Vi ska till Jokkmokksmarknad på lördag, blir säkert minnnesvärt, men det känns skönt att vi ska åka buss.

Ha det fortsatt mysigt med bloggande och bokläsning!

Kram från Eva No!

2009-02-05 @ 20:44:42
URL: http://levamittilivet.blogg.se/
Postat av: Maria, Gregers

Håller fullständigt med både om skönhets och mysfaktor, finns inte mycket vackrare än ett vitt tjockt lager av nysnö och en sol som gör att nysnön gnistrar som ett täcke med miljoners diamanter. På måndag kommer solen och ska visst lysa hela nästa vecka så bered er på att njuta av allt det vackra vita.

kraaaaaaaaaam

Maria, Gregers

2009-02-06 @ 07:03:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0