Julafton


Svenskt kaffe från IKEA, muffins eller som här munkar, smakar extra gott efter promenaden hem från skolan. I skuggan har det hunnit bli över 25 plusgrader. Ändå börjar vi idag prata om jul och julmat - och att försöka få tag i sikrom till julbordet. Laxen ska svärsonen dra upp på Fiskecampen och frysa åt oss. Ämnet kan förstås ha berott på att vi ska ha risgrynsgröt till middag idag :-) Men också på att vissa affärer redan plockat fram julpynt och julgranar.
Eftersom det var helt uteslutet att jobba vid solväggen fick vi aktivera oss med något annat idag. Det blev en biltur upp till köpcentrat. Farzan köpte en tröja på Kohls, vi drack en Frappuccino på Starbucks, och handlade en del andra småsaker. Bland annat fick vi tag i Carmex, en "medicinsk läppglans" som kostar 13 kr här, men som är minst tre gånger så dyr i Sverige. Den köpte vi på en drugstore som har öppet dygnet runt och med drive through för medicin. 
Vi hittade också en affär där vi vandrade omkring en bra stund. Alla affärer har förstås luftkonditionering så det är svalt och behagligt. I just den här butiken fanns hyllmeter efter hyllmeter med drycker av alla de slag och olika tillbehör till dessa. Jättekul att botanisera och låta ögonen gotta sig - rena julaftonen faktiskt. Tänk er Systemet med ostar, kex och korvar, vackra glas, cigarrer, men också läskedrycker, vanligt vatten och iskuber. Det var bara synd att vi glömt kameran hemma. 

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Jag ska snart börja söka Lucia tillbehör, men ännu har man inte börjat med julpynt o sånt här



Tack för samtalet kramar fr Birgitta o Bosse

2008-10-16 @ 01:05:52
Postat av: Monica

Det låter som en skön dag! Kommer gärna och tar ett par Donuts med er ;)



2008-10-16 @ 07:56:27
Postat av: Syrran Christina

Du ser så allvarlig ut, ett litet saligt leende hade väl varit på sin plats :-))

Ha det gott, fortsätt att n j u t a av sommaren och sällskapet...

Hälsa alla från oss

2008-10-16 @ 20:25:01
Postat av: Gunilla

Här i Piteå har det faktiskt börjat komma fram julsaker. ÖB har en jättehylla med allt från glitter och ljus till enorma trädgårdstomtar... Och jag har faktiskt tjuvstartat med en mugg glögg förra helgen!

När vi bodde i Los Angeles brydde vi oss inte om att fira svensk jul. Vi åt en lyxig middag på en underbar japansk restaurang istället. Det enda svenska vi hade var just glögg! Mamma skickade över torkade glöggkryddor i påse, och sedan gjorde vi glögg på en hel gallon californiskt rödvin...

2008-10-16 @ 21:56:26
URL: http://gunillas.webbsida.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0