Miss

Det bor en skönhetsdrottning i vårt kvarter. Hon är söt förstås, det amerikanska idealet (?) med blont hår och blå ögon. Naija har också lätt för att göra sig bekant med folk eftersom hon är glad och pratsam. Hon är en riktig tuffing som både spelar tennis och basket.och dansar balett. Hon har ställt upp i flera skönhetstävlingar, bla i Hawaiian Tropic och hemma hos henne finns en meterhög segertrofé från en tävling i Palm Springs. 
Men det mest uppseendeväckande är ändå hennes ålder. Hon fyllde 3 år för två månader sen! Här i USA finns det skönhetstävlingar för åldrarna 0-2 år, 3-5 år och för 6 år och uppåt. Att det finns deltagare till dessa måste bero på att föräldrarna har stora ambitioner - vi har svårt att tro att det är ungarnas egen dröm. Inte i den åldern. Men prispengar och produkter lockar förstås. Likaså möjligheten att barnet får modelljobb.
Morzan fick tillfälle att se en lite annan typ av tävling för många år sedan. På en marknad i San Diego arrangerades ett "kryprace", där förstapriset var mängder av babyprodukter. På ena sidan startade ett tiotal småttingar som skulle krypa ca tio meter. På den andra sidan stod tjoande mammor som lockade med favoritleksaken, flaskan, skallran eller vad de nu var de trodde den egna babyn skulle komma hasande efter. Några av de tävlande satte sig helt sonika på blöjbaken och tittade stort på alla åskådare, andra grät hjärtskärande och några pinnade på riktigt bra. Det var en helt otrolig syn. Både skrämmande och skrattretande. 

Kommentarer
Postat av: Maria Hällgren,Gregers

Ja hemska tider, men tror ni inte att det är den där hemska amerikanska drömmen som spökar och sen måste det väl deras korta samvaro med barnen p.g.a. avsaknad av föräldraledighet sätta spår, både hos barnen och på föräldrarna, jag menar att det band som ska byggas mellan barn och föräldrar tar ju tid att bildas, inte går det på 6 veckor inte.

Nåja det är ju bara att hoppas att inte Sverige börjar dra in på sådant p.g.a. att pengar saknas, hellre höga skatter än att avstå samvaro med barnen.

Kram

Maria

2008-10-07 @ 19:18:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0