Fågelliv


I morse fick vi sällskap av en liten kolibri vid kaffet på terassen. Den var bara obetydligt större än en trollslända, men hur söt som helst, fladdrade ovanför oss som om den riktigt ville visa upp sig. Hur den klarar värmen förstår vi inte riktigt. Det måste ju gå åt massor av energi när den "hovrar" för att suga nektar. Sonhustrun berättar att de tänkt sätta upp ett matningsställe på balkongen utanför gästrummet. Men det sockervatten man matar med drar till sig mer otrevliga gäster också, som t ex bin och getingar, så än så länge har de avstått. Kolibrierna får nöja sig med blommorna i trädgården.  
Att fåglarna påverkas av värmen märks på att de ofta sitter i skuggan och flämtar med öppna näbbar. Då är det de stora kråkfåglarna jag menar. De små duvorna ( turturduvor ?) och stararna som vi ser här och var verkar mer oberörda, likaså sångfåglar av olika slag. Men de håller ju mest till inne i bladverken. 
Rovfåglarna som seglar ovanför de obebodda kullarna har väl bara nytta av den varma luften kan kan jag tro. Visst blir det mycket termik när jordytan värms upp?  
 

Kommentarer
Postat av: Gunilla

När vi kom till vårt hus i Los Angeles satt det fast en kolibri i kedjan som höll upp lampan på verandan. den hade trasslat in sig och dött där medan huset stod tomt. Vi såg många kolibrier i trädgården. De var speciellt förtjusta i att suga nektar från lampborstträdet!

<img src="http://pixelcat.se/lampborst.jpg"/>

Hälsningar Gunilla

2008-10-07 @ 19:25:15
URL: http://fotofinnaren.se
Postat av: Gunilla

Äsch, det gick inte att lägga in en bild i kommentaren! Nå, den som vill se blomman får väl kopiera och klistra in länken i webbläsaren istället!

Gunilla igen

2008-10-07 @ 19:26:49
URL: http://fotofinnaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0