SWEA

Swedish Women´s Educational Association bildades i Los Angeles år 1979. Organisationen finns nu i 40 olika länder spridda över hela världen. Deras uppgift är att bevara svensk kultur och svenska traditioner i utlandet. En av medlemmarna i Los Angeles är bondbruden Maude Adams, född i Luleå.  
Vi besökte Sweas julmarknad i Costa Mesa och blev verkligen positivt överraskade. 

  
Här handlade det verkligen om svensk tradition och kultur. Det fanns hembakat bröd, glögg och smörgåsbord av tallriksmodell att köpa, ett gulligt svenskt Luciatåg och duktiga folkdansare som den stora publiken verkligen såg ut att uppskatta.
Många av hantverksförsäljarna pratade svenska och de flesta som besökte marknaden hade nog någon svensk anknytning. Som min bänkgranne, som själv var amerikan, men hade lärt sig svenska av sin fru. Han påpekade hur viktigt det är att barnen lär sig båda språken och log när vårt barnbarn sjöng med i Luciasången på svenska. 

   
Det fanns rejäla flaskor glögg att köpa för den som är storförbrukare...
 
 
och träskor i många utföranden för den som inte vill gå i skor med stillettklackar.
Undrar just om det skulle vara idé att försöka sälja mina böcker här nästa år?

Kommentarer
Postat av: Syrran Christina

Men så roulit! Feck dö pråta na pijtmål då, fansch e nan jenafrå så dö riktit feck tjänn dä som hääjm? No låt hä som än bra idé att ta wäsä å sä´lle böckren, döm skul säkert gå wä....Höväne bra å häls frå åss...

2008-12-01 @ 10:55:16
Postat av: Gunilla

Vi besökte SWEA:s midsommarfirande när vi bodde i L.A., och det var så svenskt att inte ens vi svenskar är så svenska... Nästan "too much". Men jag håller med din syrra, naturligtvis ska du kränga böcker där nästa år!!

Ha det gott!

2008-12-01 @ 19:57:17
URL: http://fotofinnaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0