Inte klokt

Vi behöver en tilläggsförsäkring för vår utlandsvistelse. De första 45 dagarna täcks av den vanliga hemförsäkringen, men vi kommer att stanna längre än så. Vi kollar då med vårt nuvarande försäkringsbolag och ett annat bolag och upptäcker att prisskillnaden blir hela 4952 kr för två personer!  Du läste rätt -  det skiljer nära 5000 kr. (6932kr - 1980 kr) Då vill naturligtvis det billigare försäkringsbolaget att vi flyttar vår hemförsäkring dit. Det kan man förstå. Men finns det någon annan hake där som vi inte upptäckt?
Att åka till USA utan att ha en ordentlig försäkring känns förstås alltför våghalsigt. Skulle något hända så är det väl då! Vi får fortsätta att undersöka olika alternativ och försöka hitta rätt i denna snåriga försäkringsdjungel.
Eller så gör vi som Farzan föreslog. Vi åker över i 45 dagar, åker hem och tar en billig resa tillbaka och stannar ytterligare 45. Då täcker den vanliga hemförsäkringen allt. :-)

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Hej ...det verkar knepigt det där men. att flyga hem mellan kostar ju tid o pengar. Ser fram emot att se hur ni löser det hela. kram

2008-08-25 @ 12:03:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0