Verklighetsbaserad


Boken som ligger till grund för filmen är verklighetsbaserad. När den fjortonåriga Kinna Gieth förlorade sin tvillingsyster skrev hon om det till författaren Peter Pohl.

Peter Pohl skrev sedan romanen ”Jag saknar dig, jag saknar dig”, som bland annat vann Augustpriset 1992 och Tysklands litterära pris 1995. Boken har blivit en kultbok bland tonåringar, men har också fått en stor läsekrets bland vuxna. Denna gränsöverskridande historia rymmer både stor sorg och mycket hopp.

Vi lär känna tonårsflickorna och tvillingarna Tina och Cilla under deras uppväxt i en svensk småstad, som i filmen är förlagd till Piteå. På mammas födelsedag rusar tvillingarna iväg för att hinna med skolbussen, då blir Cilla påkörd bakom Tinas rygg. Kvar blir Tina som måste försöka klara sig och hålla balansen i livet utan Cilla. 
"Jag saknar dig" är en sann beskrivning av hur det kan vara att leva vidare i det svåra, där små, små händelser blir extremt laddade.

Filmens regissör Anders Grönros fick en guldbagge i kategorin Bästa regi för filmen ”Agnes Cecilia – en sällsam historia”. Han har även gjort den prisbelönade filmen ”Glasblåsarns barn”


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0